Frank&Robbert/Robbert&Frank

Robbert & Frank

Korte bio:

Installatie, video en performance.

R&F F&R ontmoeten elkaar tijdens hun middelbare opleiding aan het Koninklijk Atheneum Kortrijk. Gaandeweg ontdekken ze er gedeelde passies voor constructies, symbolen, rituelen en ruimtevaart. Dit is de basis voor hun vriendschap. Sindsdien werken ze aan een eigen taal binnen hun unieke universum. Dit manifesteert zich voornamelijk in mixed media sferen: ruimte-vullende houten installaties (waarin ze vaak performen). Het resulterende beeldmateriaal wordt gemixed met videofragmenten en ‘found footage’.

Zo brengen ze letterlijk de wereld binnen in hun werk. Er ontstaat een maffe mix tussen documentaire en fictie, betekenis en vorm, humor - sérieux, ... Ze spelen met het verborgene en schuwen politiek, noch maatschappij kritische onderwerpen. Ook de digitale revolutie nemen ze onder handen: ambachtelijke Google murals of geprinte url-codes als fysieke digitale archeologie. De werken zijn gelaagd en associatief.

Op hun palmares prij ken diverse solo expo’s, o.a. te NETWERK Aalst (2014), Broelmuseum Paardenstallen Kortrijk (2014). Lage Egal Berlijn (2013). Ze werden genomineerd voor de Europese StartPoint Prize te Praag (2012 -DOX Center for Contemporary Art) en screenden hun video-art reeds van Amerika tot Hong Kong. R&F / F&R zijn allebei Master in de Multimediale Vormgeving, KASK Gent (2012). Met hun afstudeerproject A Journey into Space wonnen ze de Horlait Dapsens Award en zaten in de selectie Theater Aan Zee 2012. Sinds 2011 resideren ze bij theaterhuis CAMPO Victoria (Gent). Ze herwerkten er hun afstudeervoorstelling en creëerden recent: TO BREAK / The Window of Opportunity/ (2014). Ze zijn stichtende leden van PORT ACTIF, internationaal video collectief.

Werkzaam te 9000 Gent en/of op locatie.

Naar overzicht kunstenaars
Naar overzicht tentoonstellingen