Ganache representeert op haar beurt de Belgische chocolade. “Ik wil met Galerie Ganache de ambachtelijke manier van werken ondersteunen. De producten uit het assortiment zijn stuk voor stuk 100% artisanaal gemaakt met enkel de beste ingrediënten en zonder additieven.”

Frederic Blondeel is niet alleen een van Belgiës beste chocolatiers, hij is in hart en nieren een torréfacteur. Een brander van cacaobonen, tot zij de gewenste smaak en consistentie hebben. Hij gebruikt daarvoor onder andere de Santos Palace Coffee Roaster, een toestel van zijn grootvader uit 1953. De traditie mag dan historisch zijn, de werkwijze is dat niet. De allermodernste technieken helpen hem op weg naar het eindresultaat: de productie van grand cru chocolades.

Frederic is uniek omwille van zijn duurzaam productieproces. Hij maakt zelf zijn eigen chocolade, van de cacaoboon tot chocolade, iets wat maar enkelingen doen in België. Zijn eigen geraffineerde stijl en persoonlijkheid weerspiegelen zich in de chocolade.

Eén keer per maand is er een BRUNCH in Galerie Ganache. U kan genieten van glaasje cava, een glaasje vers fruitsap, doorlopend kan u thee en koffie bijschenken, een assortiment aan hartige broodjes en verschillende ontbijtkoeken, een ruim assortiment aan kazen en charcuterie, verse zalm, tomaat-mozzarella en diverse salades, een vers gekookt eitje, artisanale choco’s & veel meer verrassingen van het huis. Dit kost 26 euro per persoon. Graag op voorhand reserveren via info@galerieganache.be of op het nummer 0499/97.61.48.

Kom tot rust met een tas thee van de theesommelier Ann Van Steenkiste. Ann gaat elke theeplantages bezoeken en wil enkel plantages met een rijke biodiversiteit en waar de mensen in goede omstandigheden werken.

Word energiek door een verse kop koffie van Thomas Labath. Hij is een gepassioneerde Gentse koffiebrander. Hij gaat zelf zijn bonen selecteren om ze daarna met veel liefde te verwerken.

Warm je op aan de rijkelijke huisbereide chocolade dranken met amandelpraliné, speculoos, ...